Archive for September, 2012

Kom i gang med presentasjonsside. Fleksibel tabell

Wednesday, September 26th, 2012

I denne del 2 videoen om preesentasjonsside i Fronter, skal jeg vise hvordan du kan lage en tabell med variabel størrelse avhengig av skjermen din.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Om Fronter brukerkonferansen 2012, Norge

Monday, September 24th, 2012

Vel, så er det over for denne gang. Årets norske Fronter brukerkonferanse på Kielferga.
Jurien er klar. Dette var den beste konferansen på flere år. Gode foredrag, engasjerende foredrag og overraskende poeng. Nye funksjoner og arbeidsulykke i fronter kommer til å bli en drøm. Men også gjeste foredrag ved f. Eks TV2 var overraskende interessante. Alt i alt: hvis du droppet denne turen fordi det at kollidert med andre ting, vel, da er det greit. Men hvis du har droppet denne konferansen fordi du tror Fronter ikke har noe å by på eller at du kan alt, vel, da er du dum.

20120921-220945.jpgKonferansen ble åpnet med innlegg av Bjørn Erik Thon fra datatilsynet. Jeg er ikke alltid enig med ham, men han forsvarer sine poeng godt og får en til å reflektere, som er kanskje det som er viktigste.

Utover dagen ble de nye funksjonene i fronter presentert. Det ser ut som det å lage prøver kommer til å bli en lek. Demonstrasjonen var overbevissende, men jeg venter til UiT har oppdatert Fronter før jeg sier YES.

Dag2 var creazas dag med helt ny Minodomo integrasjon. Med denne integrasjonen er det godt mulig at jeg forlater Prezi til fordel for creazas versjon. PowerPoint har vært gravlagt for lenge siden.

Så et par ord til @fronternordic. Dag2 trenger en tyngde. Det skjer litt lite,  mye av tida går med på siteseeing i Kiel og avslutningen kommer litt for tidlig. Med middag kl 21, så er det mulig å holde på lenger midt på dagen, i hvert fall en sesjon til. For å si det slik; arbeidstida varer til 1545, ikke 1500.  Og det er ikke nødvendig å bruke 2 timer på å avslutte en konferanse, i hvert fall etter mitt syn, som da tross alt reiser langt for å delta.

Så en gratulasjon til Geir Kristiansen fra Flesberg og Rollag kommune som ble årets Fronterbruker. Etter egen erfaring vil jeg si at dette er av det  artigste man kan oppleve.

 

 

 

Om presentasjonssider i Fronter. Steg for steg

Wednesday, September 5th, 2012

Standard måte å organisere stoff på i Fronter, er pr i dag mappevisning, som i en vanlig PC. Vi som tilhører post-PC generasjonen er ikke spesielt begeistret for dette og foretrekker en annen måte å navigere i et rom på.

Her har Fronter et ganske OK verktøy, nemlig presentasjonsside. I denne videoen viser jeg hva det er for noe, og noen detaljer son du kan være obs på før du begynner å bruke dette verktøyet.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video