Archive for February, 2008

Å jobbe på hitos når du er borte

Sunday, February 24th, 2008

Det har lenge vært mulig å koble seg til det digitale skrivebordet når du er utenfor skolen og få tilgang til egne dokumenter og noen programmer (f. eks Officepakken og Acrobate Creator).

Prosedyren er litt skjult, men ikke vanskelig. Jeg håper at denne videoen viser deg en fremgangsmåte som også er lett å huske.

Har du tips eller spørsmål? Send en e-post.

RSS i Fronters dagens

Sunday, February 17th, 2008

Endelig har Høgskolen i Tromsø¸ oppdatert sin hjemmeside med RSS funksjon. Det betyr at du kan nå oppdatere deg kontinuerlig om nyhetene på skolen uten å måte gå innom www.hitos.no.

De som har Opera eller Firefox som sin faste nettleser, eller bruker Googlereader, eller Thunderbird eller lignende for å innhente data, kjenner fordelene med RSS.

I denne podcast skal jeg vise hvordan du kan legge inn denne funksjonen i Fronter slik at når du logger deg på Fronter, kan du samtidig se de siste nyhetene fra Hitos.

 

| Open Player in New Window

under samme tak

Wednesday, February 13th, 2008

Kanskje ikke like søt som TV-serien, men nå er alle bio-sidene samlet her under denne bloggen, med unntak av HMS som har egen domene bioingenior.net.

Bruk linkene under “Blogroll” for å komme til informasjon om bachelor oppgaven, bachelor biblioteket, eller bruk fanene til venstre for til å komme til side med fagstoff.

Mer om HMS

Thursday, February 7th, 2008

Vi har nå en oppdatert database for våre kjemikalier. Basen er rett og slett en excel/ods fil der vi bruker pivot (pilot) funksjonen til å få oversikt over sikkerhetsfarlige kjemikalier. Vi har lagt ned mye arbeid i å lage denne oversikten og har derfor valgt å passordbeskytte filen. Men venner kan nok få en kopi ved å henvende seg til oss.

HMS- kjemisk avfall

Monday, February 4th, 2008

Hvordan få fornuftige data ut av HMS-sidene til bio? Her er en liten praktisk introduksjon. Videoen forutsetter kjennskap til HMS-sidene.