Archive for the ‘podcast’ Category

Test

Tuesday, August 12th, 2014

Dette er en test

Les og diskuter i en presentasjonsside

Wednesday, November 7th, 2012

Rosinen i pølsa til preesentasjonsside i Fronter er integrering av diskusjonsforum og nyhetsvarsling (RSS-leser ) og andre snacks. Og det hele gjøres på en enkel måte.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Navigasjon med presentasjonsside og litt mer

Wednesday, October 17th, 2012

I den 3 av denne videoserien skal vi sette sammen artikler og lage side md navigasjon i Fronter.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Kom i gang med presentasjonsside. Fleksibel tabell

Wednesday, September 26th, 2012

I denne del 2 videoen om preesentasjonsside i Fronter, skal jeg vise hvordan du kan lage en tabell med variabel størrelse avhengig av skjermen din.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Om presentasjonssider i Fronter. Steg for steg

Wednesday, September 5th, 2012

Standard måte å organisere stoff på i Fronter, er pr i dag mappevisning, som i en vanlig PC. Vi som tilhører post-PC generasjonen er ikke spesielt begeistret for dette og foretrekker en annen måte å navigere i et rom på.

Her har Fronter et ganske OK verktøy, nemlig presentasjonsside. I denne videoen viser jeg hva det er for noe, og noen detaljer son du kan være obs på før du begynner å bruke dette verktøyet.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Litt om spørsmålsbank i Fronter

Wednesday, August 15th, 2012

Prøveverktøyet burde være kjent for alle brukere av LMS-kongen Fronter. Derimot “spørsmålsbank” er mer ukjent for mange. i 2008 lagde jeg en liten video om denne funksjonen, som jeg nå har oppdatert.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Bedre funksjonalitet i Fronter Y11

Monday, February 13th, 2012

Skriving i Fronter har blitt mye enklere. Det er ikke tvil om at Fronter har slitt med klikkesyndrommet. Men nå er mye av det tungvinte grensesnittet rettet opp. Først ble layouten oppdatert med Fronter Y11, og nå er klikkingen blitt rettet opp. Det lover bra for fremtiden.
Her er min presentasjon av disse endringene. Tilsvarende video finner du også på http://fronter.com

 

| Open Player in New Window

BETT2012? You bet!

Saturday, January 21st, 2012
BETT2012 som Fronters gjest

BETT2012 som Fronters gjest

Denne podcasten er laget ved hjelp av Apples innebygde tekst til tale funksjon og satt sammen med bilder ved hjelp av Creaza.

 

| Open Player in New Window

I september 2011 hadde jeg en unik opplevelse. Jeg deltok på Fronter Brukerkonferanse på Oslo-Kiel ferga, og ble oppmerksom på at jeg var nominert til årets Fronterbruker. Ikke nok med det. Dagen etter kom juryens kjennelse, og mens de leste den skjønte jeg at det var meg de snakket om. En merkelig opplevelse.

Og hva får årets Fronterbruker: Han/hun får være Fronters gjest på et arrangement. Jeg valgte BETT2012 i London, som er utstilling innenfor alt som er nytt i britisk utdanning og teknologi. Det er noe å få med seg en gang i livet.

30000 besøkende og hundretalls utstillere innenfor utdanning på samme sted er en fantastisk opplevelse. Det er også noen foredrag ved siden av.

Show Lounge, Velkommen

Åpningstale Fronterkonferansen 2011

Det mest interessante for meg var likevel hvor lite som er nytt. Det meste hadde jeg hørt om eller sett før. Hvor mange ganger skal man introdusere “lage podkast” eller “din virtuelle skole” eller “bruk Facebook i utdanning”. Så, er man (jeg) oppegående og følger med, så er det fint lite nytt å få med seg. Likevel er det stort å møte likesinnede.

Så en takk til Fronter (nærmere bestemt Fronternordic) for den æren det var å bli nominert til årets bruker, den gleden det er å faktisk få prisen, og en flott tur og fantastisk opphold i London som er et minne for livet, Den dagen jeg har glemt denne turen, er det på tide å ringe aldershjemmet.

Du kan se flere bilder fra London på facebooksiden til fronternordic.

Fronter Y11, første inntrykk

Sunday, January 1st, 2012

For noen dager siden oppgraderte UiT sin Fronter installasjon til det såkalt nye Fronter Y11. Nå har Fronter Y11 riktignok vært ute en stund, og man har kanskje ventet for å se etter barnesykdommer først. Men nå er ventetiden over og Y11 er her.

Det er mye design og ikke så mye innhold som er endret, slik jeg kan se. Så denne videoen er ikke en anmeldelse, men heller et førsteinntrykk av Y11.

 

| Open Player in New Window

Dette med sidetall i MS Word

Thursday, December 1st, 2011

Det er pussig. Nå ser jeg at studentene mine er fortrolige med bruk av IKT i undervisning. Mange har “vokst opp” med Fronter. Det er i hvert fall mindre og mindre behov for innføring i digitale triks. Men: det er et punkt som ikke har forbedret seg de siste 15 årene: hvordan setter man inn sidetall i MS Word på en korrekt måte? I Word kan du la være å nummerer forside (bravo!), Men hvordan få Word til å hoppe over innholdsfortegnelse, forord, vedlegg og litteraturliste? Eller at nummereringen er annerledes fra resten av dokumentet? Det spørsmålet får jeg hvert år. At Microsoft ikke har gjort det enklere er en gåte for meg, men her kan du se hvordan det kan gjøres.

 

| Open Player in New Window