Archive for the ‘Fronter’ Category

Om Fronter brukerkonferansen 2012, Norge

Monday, September 24th, 2012

Vel, så er det over for denne gang. Årets norske Fronter brukerkonferanse på Kielferga.
Jurien er klar. Dette var den beste konferansen på flere år. Gode foredrag, engasjerende foredrag og overraskende poeng. Nye funksjoner og arbeidsulykke i fronter kommer til å bli en drøm. Men også gjeste foredrag ved f. Eks TV2 var overraskende interessante. Alt i alt: hvis du droppet denne turen fordi det at kollidert med andre ting, vel, da er det greit. Men hvis du har droppet denne konferansen fordi du tror Fronter ikke har noe å by på eller at du kan alt, vel, da er du dum.

20120921-220945.jpgKonferansen ble åpnet med innlegg av Bjørn Erik Thon fra datatilsynet. Jeg er ikke alltid enig med ham, men han forsvarer sine poeng godt og får en til å reflektere, som er kanskje det som er viktigste.

Utover dagen ble de nye funksjonene i fronter presentert. Det ser ut som det å lage prøver kommer til å bli en lek. Demonstrasjonen var overbevissende, men jeg venter til UiT har oppdatert Fronter før jeg sier YES.

Dag2 var creazas dag med helt ny Minodomo integrasjon. Med denne integrasjonen er det godt mulig at jeg forlater Prezi til fordel for creazas versjon. PowerPoint har vært gravlagt for lenge siden.

Så et par ord til @fronternordic. Dag2 trenger en tyngde. Det skjer litt lite,  mye av tida går med på siteseeing i Kiel og avslutningen kommer litt for tidlig. Med middag kl 21, så er det mulig å holde på lenger midt på dagen, i hvert fall en sesjon til. For å si det slik; arbeidstida varer til 1545, ikke 1500.  Og det er ikke nødvendig å bruke 2 timer på å avslutte en konferanse, i hvert fall etter mitt syn, som da tross alt reiser langt for å delta.

Så en gratulasjon til Geir Kristiansen fra Flesberg og Rollag kommune som ble årets Fronterbruker. Etter egen erfaring vil jeg si at dette er av det  artigste man kan oppleve.

 

 

 

Om presentasjonssider i Fronter. Steg for steg

Wednesday, September 5th, 2012

Standard måte å organisere stoff på i Fronter, er pr i dag mappevisning, som i en vanlig PC. Vi som tilhører post-PC generasjonen er ikke spesielt begeistret for dette og foretrekker en annen måte å navigere i et rom på.

Her har Fronter et ganske OK verktøy, nemlig presentasjonsside. I denne videoen viser jeg hva det er for noe, og noen detaljer son du kan være obs på før du begynner å bruke dette verktøyet.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Litt om spørsmålsbank i Fronter

Wednesday, August 15th, 2012

Prøveverktøyet burde være kjent for alle brukere av LMS-kongen Fronter. Derimot “spørsmålsbank” er mer ukjent for mange. i 2008 lagde jeg en liten video om denne funksjonen, som jeg nå har oppdatert.

 

| Open Player in New Window

Direkte link til video

Fronter+Equella=sant

Friday, June 1st, 2012

Patrick Zackrisson presenterer Equella på UiT

Det er artig å følge utviklingen i Fronter. I de første årene var Fronter full av nyheter. Hvert semester startet man ved å sette seg i nye funksjoner og verktøy.

Etter hvert har det blitt færre og færre nyheter i selve Fronter-knappene. Den største endringen var Fronter Y11, har gitt et utseende som ligner Facebook, faner og mye enklere innhold i Presentasjonssider.

Det som er likevel spennede er hvordan Fronter får andre aktører inn under sin paraply. I motsetning til Facebook, Twitter, Apple og Microsoft som kjøper selskap bare for å legge dem ned, har Fronter investert i, om ikke sine konkurrenter, så nisje-tilbydere. Creaza, har vært et kjærkomment medlem i Fronter-familien og nå Equella.

Idar Ramberg fra Fronter bivåner Equella presnetntasjon

Det mange har reagert på når de snakker om Fronter, er det lukkete system. Du kan bare se innhold på sin skole, sitt institutt osv. men hva med andre skoler, organisasjoner, enkeltpersoner?

Her kommer Equella inn. Equella er en innholdsleverandør. Du laster opp ditt innhold, setter merkelapp på det og velger om andre skal ha tilgang til det og deretter er ditt innhold søkbart i en annen Fronter-installasjon og kan brukes f. eks i en læringssti. Det som er kult er at du behøver ikke å lage noe, men legge inn f. eks en Youtube-video i Equella. Men din merking gjør at andre vil se at dette kan være en relevant video i et gitt emne. (PS: vi har bare sett på demo, det kan hende at ting er annerledes i det virkelige liv)

Helt umiddelbart kan dette virke som et avansert google-søk, men husk at merkelappene dine avgjør om andre finner innholdet ditt.

Equella er eid av Pearson og du kan ikke vandre blant akademiske bøker med et digitalt innhold uten å legge merke til dette navnet. De var et av to forlag som hadde bøker klare til iPad da Apple lanserte iBook Author.

 

Bedre funksjonalitet i Fronter Y11

Monday, February 13th, 2012

Skriving i Fronter har blitt mye enklere. Det er ikke tvil om at Fronter har slitt med klikkesyndrommet. Men nå er mye av det tungvinte grensesnittet rettet opp. Først ble layouten oppdatert med Fronter Y11, og nå er klikkingen blitt rettet opp. Det lover bra for fremtiden.
Her er min presentasjon av disse endringene. Tilsvarende video finner du også på http://fronter.com

 

| Open Player in New Window

BETT2012? You bet!

Saturday, January 21st, 2012
BETT2012 som Fronters gjest

BETT2012 som Fronters gjest

Denne podcasten er laget ved hjelp av Apples innebygde tekst til tale funksjon og satt sammen med bilder ved hjelp av Creaza.

 

| Open Player in New Window

I september 2011 hadde jeg en unik opplevelse. Jeg deltok på Fronter Brukerkonferanse på Oslo-Kiel ferga, og ble oppmerksom på at jeg var nominert til årets Fronterbruker. Ikke nok med det. Dagen etter kom juryens kjennelse, og mens de leste den skjønte jeg at det var meg de snakket om. En merkelig opplevelse.

Og hva får årets Fronterbruker: Han/hun får være Fronters gjest på et arrangement. Jeg valgte BETT2012 i London, som er utstilling innenfor alt som er nytt i britisk utdanning og teknologi. Det er noe å få med seg en gang i livet.

30000 besøkende og hundretalls utstillere innenfor utdanning på samme sted er en fantastisk opplevelse. Det er også noen foredrag ved siden av.

Show Lounge, Velkommen

Åpningstale Fronterkonferansen 2011

Det mest interessante for meg var likevel hvor lite som er nytt. Det meste hadde jeg hørt om eller sett før. Hvor mange ganger skal man introdusere “lage podkast” eller “din virtuelle skole” eller “bruk Facebook i utdanning”. Så, er man (jeg) oppegående og følger med, så er det fint lite nytt å få med seg. Likevel er det stort å møte likesinnede.

Så en takk til Fronter (nærmere bestemt Fronternordic) for den æren det var å bli nominert til årets bruker, den gleden det er å faktisk få prisen, og en flott tur og fantastisk opphold i London som er et minne for livet, Den dagen jeg har glemt denne turen, er det på tide å ringe aldershjemmet.

Du kan se flere bilder fra London på facebooksiden til fronternordic.

Fronter Y11, første inntrykk

Sunday, January 1st, 2012

For noen dager siden oppgraderte UiT sin Fronter installasjon til det såkalt nye Fronter Y11. Nå har Fronter Y11 riktignok vært ute en stund, og man har kanskje ventet for å se etter barnesykdommer først. Men nå er ventetiden over og Y11 er her.

Det er mye design og ikke så mye innhold som er endret, slik jeg kan se. Så denne videoen er ikke en anmeldelse, men heller et førsteinntrykk av Y11.

 

| Open Player in New Window

Hold deg oppdatert med meldinger, nyheter og lignende i Fronter

Tuesday, November 15th, 2011

Læringsplattformen Fronter har mange gode sider, men det har alltid vært et lite minus at man må logge seg inn i Fronter bare for å se om det har kommet meldinger, dokumenter diskusjoner etc.

Derfor kom Fronter med en løsning for 5-6 år siden, der du kunne abonnere på Dagens aktualitet i form av en e-post. Denne gode løsningen er ikke lett å få øye på og det er min erfaring at den har gått i glemmeboken. Mange nye brukere kjenner ikke til denne løsningen og irriterer seg over pålogging.

I denne videoen kan du se hvordan du slår på denne funksjonen. Alternativ kan du bruke din iPhone, iPad, eller Android der Fronter appen har blitt ganske så bra.

 

| Open Player in New Window

Den norske Fronter Brukerkonferanse 2011

Thursday, October 6th, 2011

I flere har har Fronter lovet oss ny design og nye funksjoner. De som har sett “Krystallkula” på brukerkonferansene husker det. Men ventetiden er over og Fronter Y11 er her. Det var en av de store nyhetene på årets konferanse på Kielfergen. men siden Y11 er her er det ingen store nyhet kanskje?

Den store nyheten for mitt vedkommende er Kikora, et matematikkverktøy integrert i Fronter på samme måte som Creaza, altså ekstern ressurs med tilgang i Fronter. Kikora er ment for opptil 1vgs, men etter å ha sett litt på programmet, så vil jeg si at det er like aktuelt for første års studenter på høgskole og universitetsnivå som sliter med matematikk. Så besøk dem.

Ellers var det som alltid inspirerende å være med på konferansen. Etter 8 års deltagelse kommer ikke gullkornene på rekke og rad, når det gjelder tips og triks, men de er der og det er inspirerende å møte andre som ikke er fornøyd med fjorårets kopi.

Her er en video av Harald Gjervik og Idar Ramberg som presenterer Y11 og “krystallkula” i Fronter.

 

| Open Player in New Window

Litt om Fronter Brukerkonferanse 2010, Norge.

Monday, October 4th, 2010

Så har et nytt år gått og med det en ny konferanse i Fronter. Og for å ta konklusjonen først: jeg mener dette var den beste konferansen på flere år. Grunnen kan være så mangt. Jeg opplevde fjorårets konferanse som ok, men en som manglet nyheter. Den mest kreative applikasjonen i Fronter, Creaza, var allerede blitt presentert året før. Og det ble en gjentagelse å se på presentasjonen ifjor. Men i år hadde alle fornyet seg. Både foredragene om design og om Creaza var i ny drakt og og hadde flere detaljer enn tidligere.  Det har resultert i mange gode tips og inspirerende ideer å ta med hjem. For å være rettferdig, det var gode tips i fjor også, men de foredragene jeg havnet på var spesielt rettet mot admin.

Underholdningen var helt topp. ikke bare var Petter Schjerven og Paul Håvard Østby underholdende, men de var også utfordrende, funderende og ga sine stikk til Fronter. Mer kan mann ikke forvente.

Det mest negative med konferansen var publikums oppførsel, som ikke eide oppdragelse nok til å høre på musikken, men måtte løpe til lunsjbordet midt i konserten.

Fronter Y10, siste versjonen, er allerede ute og snart skal den installeres på UiT. Det er vel ingen direkte endirnger å se, så dessverre er det som skulle ha vært en nyhet, fortsatt på utvikllingsstadiet. Men vi nærmer oss skrittevis den nYe Fronter og gleder oss over en oppdatert design og ny funksjonalitet i prøvevektøyet. Til slutt noen av mine bilder fra konferansen;